De omgeving

Vanaf het terrein van la Maquisarde is een prachtige wandeling mogelijk met afwisselend olijfboomgaarden, druivenvelden en veel ongerepte natuur. In Aups kan een historische dorpswandeling gemaakt worden en de tocht naar het croix de Trinité en langs de ooit bewoonde grotten is aan te raden. Vanaf la Maquisarde zijn ook enkele fraaie bewegwijzerde mountainbikeroutes te vinden.
druivenvelden         moissac..

De grote toeristische attracties in de directe omgeving zijn de spectaculaire Gorges du Verdon (de Europese Grand Canyon) en het Lac St Croix met veel wandel-, fiets-, klim- en watersport activiteiten. Vanaf diverse strandjes kan gezwommen worden in het Lac. Voor diegenen die van een uitdaging houden zijn paardrijden, rafting, canyoning, parapente en bungi jumping een optie…

Moustiers, Bauduen en Aigunes zijn prachtige dorpjes met uitzicht op de kloof en het meer. Zeker ook de moeite waard zijn Cotignac, de watervallen van Sillans, de grotten van Villecroze en Tourtour, het dorp in de hemel…Natuurlijk mogen de lavendelvelden op het plateau van Valensole niet gemist worden.
lac st croix vanaf plateau         aups juli 018
gorges du verdon         P1010156

 

De dichtsbijzijnde grote stad is Draguignan. De Cote d’Azur met Ste Maxime, St Tropez en Frejus  liggen op een uur van Aups. Iets verder weg zijn Cannes, Nice, Hyeres en Monaco ook niet te versmaden uitstapjes.

milan z          1
10          9